Ce bani se folosesc în bulgaria

Când vine vorba despre moneda folosită în Bulgaria, este important să înțelegem ce tipuri de bani circulă în această țară plină de istorie și cultură. Bulgaria, așezată în Balcani, are o monedă națională proprie și este membră a Uniunii Europene, dar nu a adoptat încă moneda euro.

Leva bulgărească – moneda națională

Moneda oficială a Bulgariei este leva (BGN), iar simbolul său este „лв”. Aceasta este denumită astfel după cuvântul bulgar pentru „leu”. Leva a fost introdusă pentru prima dată în 1881 și a avut mai multe modificări de-a lungul istoriei sale.

Valuta euro în bulgaria

Desi Bulgaria este membră a Uniunii Europene, aceasta nu a adoptat încă moneda euro. Cu toate acestea, în zonele turistice și în afacerile internaționale, este posibil să întâlnești tranzacții efectuate în euro. Cu toate acestea, majoritatea afacerilor locale se desfășoară în leva bulgărească.

Tranzacții electronice și carduri

Bulgaria a adoptat rapid tehnologiile moderne de plată. Cardurile de debit și de credit sunt larg acceptate, iar terminalele de plată electronică sunt răspândite în întreaga țară. Prin urmare, călătorii pot utiliza cu ușurință cardurile lor în majoritatea locurilor, inclusiv în magazine, restaurante și hoteluri.

Schimbul de bani și birourile de schimb valutar

Pentru cei care vizitează Bulgaria și doresc să schimbe bani, există numeroase birouri de schimb valutar în orașe și stațiuni. Este întotdeauna recomandabil să verifici cursul valutar actual și să compari ofertele din mai multe surse înainte de a face schimbul.

Bitcoin și criptomonedele în bulgaria

Criptomonedele, în special Bitcoin, au câștigat popularitate în Bulgaria. Există locuri unde poți plăti cu Bitcoin pentru diverse servicii și produse. Cu toate acestea, utilizarea criptomonedelor nu este atât de răspândită ca în unele alte țări.

În concluzie, moneda oficială a Bulgariei este leva bulgărească. Desi Bulgaria este membră a Uniunii Europene, euro nu a fost încă adoptat ca monedă oficială. Tranzacțiile electronice și cardurile sunt larg acceptate, iar schimbul de bani poate fi efectuat în birouri specializate sau în bănci.

Vezi și:

Photo of author

Iacob

Lasă un comentariu